Christina Wedel // 11. december 2011 // 1 kommentar

De store bryster………..

Ja det er så Marie til højre med de store flotte bryster hvis nogen er i tvivl 🙂

Fortsættelsen af mit lille show på fisketorvet hvor jeg gennemgik 2 kvinder og en mand, eller 3 forskellige typer om du vil.

Marie har som de fleste andre forkert på BH på da vi mødes. Det gode ved at få målt sin barm er meget ofte at man får større bryster og mindre ryg af det. Det viser sig nemlig meget tit at vi tøser undervurderer vores brystmål og overvurderer vores ryg bredde.

 

Er du i tvivl, om du har den rigtige bh-størrelse, så er her en tjekliste – kan du genkende nedenstående, så skal du skifte størrelse – og læse videre til listen over tegn på den perfekte bh-størrelse.

Tegn på, at din størrelse er forkert:

 • bh’en kravler op mod nakken (omkredsen er for stor)
 • stropperne gnaver sig ned i skuldrene og laver røde mærker
 • stropperne glider ned af skuldrene
 • du får et ekstra bryst bulende ud i hver side (skålen er for lille)
 • midterstykket rammer ikke brystbenet
 • brystet deler sig i to buler foran (skålen er for stram)

Når din størrelse er perfekt:

 • omkredsen sidder så stramt, at den kun kan lukkes i de yderste hægter
  og den går i en vandret linje hele vejen rundt
 • ryggen bærer barmen, frem for skuldrene
 • midterstykket lægger sig helt ind mod med brystbenet
 • skålen starter ude i siden, dér hvor barmen starter

Frem med målebåndet

Hvis du skal finde ud af, hvilken bh-størrelse, du skal gå efter, er det en god ide at starte med et målebånd. Mål din omkreds (kan være lettere med lidt hjælp) i en vandret linie under barmen, så har du tallet i din størrelse. Det er vigtigt, at du holder målebåndet stramt. Når du har omkredsen, kan du prøve dig frem, til du finder en skål, der passer perfekt.

Det ville være rigtig nemt, hvis man kunne lægge sig fast på en bestemt tal- og bogstavkombination, men sådan er det desværre ikke. Størrelsen varierer med model, materiale og mærke, så det ikke er en endegyldig kode. Man kan selvfølgelig bruge det som retningslinjer til hvilke bh’er man i første omgang skal tage med i prøverummet, men vær åben og spørg efter professionel assistance.

Bh’ens omkreds skal være stram. Så stram at du kun kan lukke den i de yderste hægter. Bh’en udvider sig nemlig hurtigt, og hvis den bliver for stor i omkredsen, er det ikke længere ryggen, men skuldrene, der bærer barmen.
Løft og støtte

Bh’ens vigtigste funktion er at løfte og støtte barmen, så kvinden får en flot og rank holdning. Hvis bh’en sidder mærkeligt og irriterende kan det være en stressfaktor, der betyder mere, end man umiddelbart skulle tro. En bh i den rigtige størrelse mærker man ikke, at man har på.

Få checket din kurver en gang om året.

Mht. tøj og gode nødder 🙂 så er det vigtigt at forstå at store bluser ikke gør noget godt for store bryster. Hvis du har flotte bryster og flad mave kan du som Marie sagtens bruge noget helt stramt som denne top fra Modstrøm hos LOFT. En stor løs bluse havde blot fået  Maries krop til at se tyk ud og hendes barm var ikke blevet mindre.

Nu er Marie gjort rimeligt udringet fordi hun (heldigvis og meget forståeligt ) er GLAD for sine bryster. Er du lidt genert skal du stadig bruge noget stramt men kan sagtens tage noget mere tildækket på. Sørg dog for at det ikke går helt op i halsen, og det skal helst have en v-hals for ikke at gøre dig kompakt.

Jakken fra Selected Femme som hænger åben, giver  stadigen fin talje og sikrer samtidig at Marie ikke viser HELE herligheden. På den måde er jakken en helt uvurderlig del af enhver kvindes garderobe. Om det er med palliet eller den er farvet eller mat sort så er det vigtig du ikke tror den SKAL bruges lukket. Nærmest tværtimod. En jakke giver talje og giver dig samtidig mulighed for, med lange smykker som Marie har fået på fra Pandora  eller tørklæder, at være smart og stram uden at føle sig vulgær.

 

HAR du mave OG store bryster skal du finde  en lidt længere type jakke , gérne sådan lidt Boyfriend/herre blazer og så sørge for den ikke knapper for højt på brystet. Den SKAL derimod knappes med en eller flere knapper, vigtigst knappen under barmen, så du får lavet et EKSTRA lag uden på maven uden at du bliver uformelig. Prøv med kontrast farver under jakken.

De super cool jeans fra G-Star er stramme. Og har du underkrop til det skal du endelig gøre det. Hvis du har stor barm er det vigtigt du ikke bliver for bred i bunden med  bredde ben i bukserne. Så bliver du for firkantet. En jeans med bootcut havde også fungeret, men hold så vidt muligt lårene ret stramme

Hav en dejlig stor barmet jul 🙂

Kram Fru Wedel

1 kommentar til indlægget


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Forside Klub Wedel Kontakt

  Få tricks til at blive lækker

  Modtag eksklusive stylingtips og trendopdateringer fra mig. Tilmeld dig mit nyhedsbrev og transformér din garderobe!

  Du er nu tilmeldt