Christina Wedel // 10. juni 2012 // 2 kommentarer

En svunden tid

Når nu jeg er i mit “ældre hjørne” vil jeg dele en eftermiddag jeg havde for nylig med dig. Jeg ELSKER jo gamle huse, gamle ting, gamle film, gammelt tapet, gamle opskrifter, gammel musik og Ældre damer !

Jeg har kun en tilbage selv i min familie. Hun hedder Birthe men jeg har aldrig kaldt hende andet end Nutter, det hed hun også da hun var en lille pige, nok affødt af nuttet…. Hun er 81 år og bor i en kæmpe villa i Frederikssund.

Hun er skrap og forfinet og sød og nostalgisk. Hun retter altid min evigt forkerte brug af hans og sin. Jeg bliver altid lige irreteret men synes også det er vild hyggeligt. Jeg føler mig så lille og skældt ud, men også hensat til en svunden tid hvor man talte korrekt dansk , ikke havde mobil og facebook og man stadig skrev breve og fik drinks før maden.

Jeg labber hends historier i mig, ser festerne for mig, kan dufte cigaretterne og cigarerne, se kjolene for mig og høre latteren og musikken i stuerne hvor der blev røget og danset.

Jeg er slet ikke ked af at blive gammel, men ked af jeg ikke var ung i hendes tid. Tror både 1930,40 ,50 og 60 erne var helt fortryllende.

Hendes 2 elskede hunde er lige døde og hun er ked af det. Jeg besøger hende en gang om ugen og vi deler mange ting , også en lidenskab for biler. Hun solgte sin bil forrige år. Hun var altid den som kørte for alle, elskede friheden ved at køre og nød landskabet alt imens hun gjorde det. Hun følger MEGET NØJE med i hvilke biler jeg kommer kørende i.

Nu hvor hundene er væk og ikke styrer hendes lille hverdag mere kan vi komme på tur. Hun var lidt modvillig til at starte med, men så kørte vi til hendes veninde og de fik begge en tur i landskabet i  den skønne Volvo C70 som jeg havde i sidste uge. Hun sagde det var en meget dejlig bil……:-) og meget bliver udtalt på den der matador agtige måde som jeg elsker.

Bagefter var der kaffe og kage i de tilstødende lokaler……..

Ps. hun ser sådan ud HVERDAG hele året rundt.Elegant, nyfriseret, med sit ansigt på og et pletfrit og nystrøget sæt tøj fra en garderobe som er bygget op gennem de sidste 50 år.

2 kommentarer til indlægget


 • Hvor er hun skøn! Og hun har sukkertang! Eller er det en vindruesaks?
  Her til aften har jeg været på visit hos min nye veninde, Jytte, som er 95. Pragtfuld dame. “Jeg læser kun på engelsk. Jeg falder i søvn af danske bøger!”, sagde hun og viste mig sin nye mursten af en über-litterær bog.(Hun læser Herald Tribune først, forstås, for den kommer jo hver dag, og man må holde trit.)Hurra for Nutter og Jytte!

 • Åhh hun lyder skøn !! Hurra for alder og stil . Jeg spørger ALLE ældre kvinder hvad der var deres ynglings årti . Mange siger halvtredsere . En del tresserne . Rigtig mange siger lige nu . Ingen siger tyverne 🙂 the Best is still to come

  Kram fru Wedel

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Forside Klub Wedel Kontakt

  Få tricks til at blive lækker

  Modtag eksklusive stylingtips og trendopdateringer fra mig. Tilmeld dig mit nyhedsbrev og transformér din garderobe!

  Du er nu tilmeldt