Christina Wedel // 12. januar 2014 // 7 kommentarer

Er jeg for gammel til mit hår ?

IMG_3505Jeg skal til frisøren på mandag. Og jeg har haft en nagende fornemmelse længe.

jeg er vild med mit hår, og det ved folk. Det er mit trademark, mine stolthed og noget jeg går op i. Men jeg tror det er FOR langt.

Nu siger jeg noget; jeg ved jeg ser yngre ud bagfra end forfra. Og det er ufedt. Det er på grund af mit tøj og MIT HÅR.

Nogen gange kan du mærke at nogen kører eller går forbi dig og vender sig for at se dit ansigt. Uhhh det er slemt når de så ser”Nå for helvede, vildt nok, troede hun var meget yngre” agtig ud i ansigtet.

Hey jeg er LYKKELIG for mine snart 45 år og mit hår. Og jeg ser MANGE smukke kvinder over 50 med GRÅT: LANGT hår men det er bare ikke helt så langt som mit. Det går lidt under skulderbladene eller lidt længede. Men ikke midt på ryggen. Skal der ryge 20 cm , 10 eller hvad ?

 

Jeg møder mange kvinder i alle aldre når jeg kommer i deres garderober eller de kommer til mine kurser og foredrag. Og der sidder eller står de. Dem med det lange hår. Som engang var flot. Som er engang var en farve, som engang var tykt og fyldigt og smukt. Og nu er det bare …langt. Og tørt og slasket og tyndt.

Og kan man gøre for det ? Skal man så bare blive korthåret, få røde stiber i og købe en “fræk” brille?

Næ man skal ej. Men man skal mærke efter. Er jeg tilpas ? Gør jeg nok ud af mig selv HVER DAG?  Er det tid til noget nyt?

fotoALLE ,eller mange, spørger mig om jeg er rødhåret fra naturen og det var jeg ..sådan lidt. Såden mellemblond med lidt rødt i. Se selv.

 

 

 

 

 

 

 

Min dejlige og stakkels friøsør Søren Henrik som har salonen Le Ciel har måttes trækkes med mig nu i mange år.Jeg bliver farvet hver 4-5 uge året rundt og det er altid en kamp for Søren-Henrik, altså fordi det er mig. For jeg har en ny analyse med hver gang. Så er det vinter og mit hår skal være mere rødt, eller jeg skal på Tv og det skal være mindre. Men han er så sej og gør mig altid glad. Og han siger det er tid. Tid til at lade NOGET af længden falde. Og jeg tror han har ret.

 

Søde Søren-Henrik..

Søde Søren-Henrik..

 

Det er ikke det hele, det er ikke fra langt til kort. Det er bare de der 15-20 cm. Måske krøller mit hår også endnu flottere, måske skal jeg ikke krølle mine spidser fordi de er blvet lidt livløse, måske bliver jeg glad?

Uhh det føles forkert! Jeg napper 8 cm. og skider på om folk synes noget som helst. PÅ Facebook kom der virkelig mange gode kommentarer fra både mænd og kvinder og jeg har prøvet at lave et lille sammendrag her ;

Helene siger:”Velplejet hår, attitude og selvtillid er lækkert på enhver kvinde. Regler er til for at brydes så længe man ved hvorfor man gør det. Mere spral til Danmark! Mere glæde! Mere “jeg elsker mig selv idag”

Odile siger:”Jeg mener egentlig ikke hårlænge og alder er afhængigt af hinanden. Altså kort eller lang, ung eller gammel – midtimellem, no matter. Men! det afhænger af hvilken type man er; hvilket hår bærer man bedst. Fremhæver, understreger ens person. Langt hår på kvinder over 30 kan dog være meget forkert; det er når de ‘spiller’ lillepigen. Små piger hører kun til i barndommen. Piger er man stadig i sine teens, og så er man ung kvinde. Siden kvinde. Så jeg synes en smuk kvinde er hende der træder i karakter passende efter hendes alder – og hun vil derfor også vide hvilket hår der er passende for hende”

Nelli siger:”Jeg har været korthåret i næsten 20 år – det ved du, Christina. Det gælder også om at turde tage springet fra langt til kort/kortere….

Charlotte Siger:”Det er altså gammeldags tankegang. Det dér med at man er for gammel til langt hår, når man når en vis alder, og ditto med den røde læbestift”

De fleste mænd svarede nej til at det kan blive for langt..men der var en par stykker som synes vi kunne blive for gamle. Generelt er de bare vilde med lækker selvtillid og det har de sgu ret i!!

Nå nu skal jeg vaske hår!

Hav en dejlig søndag

 

7 kommentarer til indlægget


 • Jeg synes ikke, at man skal have langt hår bare for at have langt hår.

  Og du rammer faktisk selv hovedet på sømmet lige her: “Og der sidder eller står de. Dem med det lange hår. Som engang var flot. Som er engang var en farve, som engang var tykt og fyldigt og smukt. Og nu er det bare …langt. Og tørt og slasket og tyndt.”

  Jeg ser tit kvinder – også i den yngre “afdeling” – med hår til ned midt på ryggen eller helt ned til lænden, og det er da imponerende, at deres hår kan blive så langt, men kønt er det altså ikke. Det er, ligesom du skriver, slasket og tyndt og ser faktisk ret uplejet ud. Og så er jeg ikke imponeret. Dèt, der kan imponere mig, er et langt hår, som man kan se bliver passet, og som måske for lov at vokse, men som samtidigt bliver klippet, inden det når at have 10-15-20 cm. tjavser. SÅ bliver jeg imponeret – og kan også blive lidt misundelig 🙂

  Jeg har selv krøller, og ja – selvfølgelig vil dit hår da gå helt amok i krøller, hvis du får klippet 10-15 cm. af. Det vil da blive super flot og sundt at se på, så tag chancen! Måske du bliver glad! Og hvis ikke, tja….. Så vokser det jo ud igen….. 🙂

 • Altså hvis frisøren kan gå med den t-shirt, så kan du sgu også have dit hår!
  Iøvrigt så stop den aldersfascisme. Det er da klart, at mænd tror de kan tillade sig at mene alt muligt fordømmende om kvinder, når vi selv gør det.
  Du har lækkert hår og ser lækker ud. Keep it that way!

 • Altså. Jeg blev først langhåret, da jeg blev voksen. Og med det lange hår kom ALT godt. Virkelig ALT godt. Har aldrig set mig tilbage siden. Mentalt (og du kan tænke, jeg er tosset), gjorde det så meget at slippe min tidligere (lidt for damede) garderobe og springe ud mere loose, mere rå i stilen og med det lange hår. Bare vent, jeg laver snart noget, hvor man kan se mig som 23-årig korthåret vs langhåret og voksen. GODT indlæg, Christina.

 • Superfedt indlæg. Har ofte tænkt det sammen. Jeg er 40 og har altid haft langt hår. Jeg tror aldrig jeg ender ud i kort hår. Måske en page med årene, men der går mange år. Alt for mange falder for en praktisk korthårsfrisure, som bevares…kan være flot, men ofte bare er “kone-kort” og praktisk i min optik. Jeg synes dit hår og din hårfarve er sindsyg flot og sålænge det er velplejet så skal du endelig gøre, hvad du føler for. Start med 10 cm., som hurtigt kan vokse ud igen:-)

 • Jeg har tit og ofte undret mig over mænds holdning til kvinder og langt hår 🙂 De kan ikke rigtig forklarer hvorfor kvinder skal have lagt hår… Det skal vi bare! 😀

  Jeg har langt hår, som går ned til lænden. Det er tykt og velplejet, og så er det rødt, lige som dit, dog ægte. For mig er mit hår blevet en meget stor del af mig, og har lige som dig en kamp hver gang eg tager til frisøren. Åhhh der skal ske noget nyt, men tør jeg??? Men er nået frem til at mig og mit lange hår er og forbliver livs partnere. Med mindre jeg bliver syg og taber det. 🙂

  God fornøjelse ved frisøren.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Forside Klub Wedel Kontakt

  Få tricks til at blive lækker

  Modtag eksklusive stylingtips og trendopdateringer fra mig. Tilmeld dig mit nyhedsbrev og transformér din garderobe!

  Du er nu tilmeldt