Christina Wedel // 19. august 2009 // 11 kommentarer

Nu må de altså stoppe !

BRITAIN_VEIL_DISPUT_187312hNu bliver det lige alvor et øjeblik!…for jeg er vred.

Vred og pinlig over at være borger i et land hvor vi  tror vi skal bestemme hvad folk har på. Ja der er masser af kvinder som er undertrykt inde under disse burkaer. Men der går ved gud lige så mange kvinder rundt uden burka som også er det. Efter at have været gift med muslimsk mand (uden at bære burka) og bevæget mig i den del af verdenen, tillader jeg mig at mene jeg har noget at sige !

Mit første møde med min muslimske familie var meget mere intimt end hvis det havde været en dansk mands. Alle kvinder i familien og  jeg tog i hammem(tyrkisk bad) og der stod jeg midt på gulvet, klædt af til skindet og blev smurt ind af min svigermor i olivensæbe. Alle grinede af min generthed, og da vi senere lå på madresser og drak kold mandel drik, var alle bare og frie, undtagen mig som først følte mig tilpas da jeg fik lov at låne naboens underkjole. Halvdelen af disse kvinder havde burka på da vi forlod stedet, den anden halvdel inkl. undertegnede havde ikke. Men vi havde lige haft 3 HELT LIGESTILLEDE timer sammen, hvor jeg følte et meget kvindeligt og respektfuldt fællesskab man skal lede længe efter her hjemme i reservatet.

Lad disse kvinder have dem på lige indtil de ikke vil /skal/kan have dem på. Lad dem have dem på fordi de er stolte af det og føler sig nøgne uden !

Hvem er vi til at dømme ?. Ja ja det er et lovforslag udstukket under dække af at vi jo heller ikke må dække os til i banker, institutioner osv. men det lugter af hykleri i min næse.

Måske vi hellere skulle forbyde så korte toppe og kjoler at vores egne piger bliver udsat for overgreb, og kommer i tvivl om hvad kvindelighed og frihed står for.

Hvor mange på christiansborg har mon fået lov at kigge ind under en burka, og set hvilken smuk , velklædt, elegant og selvstændig kvinde som også kan være derinde?. Ja der er også masser af ulykkelige kvinder uden selvværd og et selvstændigt liv derinde, men det ændrer denne lov vist ikke  ved vel? Det er en hel anden historie.

Så er det sagt !, håber du vil komme med din kommentar.

11 kommentarer til indlægget


 • Hej Christina,

  Rigtig godt indlæg, tak for det! Jeg er meget enig med dig, selvom jeg ikke har været nøgen sammen med kvinder i burkaer. Og hvor mange kvinder handler det lovforslag egentlig om? 150? Hvor mange har egentlgi nogensinde oplevet problemer med en kvinde i en burka? Det virker meget grebet ud af den blå luft det latterlige lovforslag.

  Undertrykkelse findes ALLE steder, jeg har mødt den, og de kvinder bar hverken burka eller tørklæder eller bandanaer for den sags skyld.

  Jeg har ikke så meget at tilføje andet end at man måske i protest skulle overveje at købe en burkaklædt kamphund…

  Hilsen Anne

 • Super godt indlæg.
  Jeg bryder mig heller ikke om at man nu skal lovgive om påklædning under dække af at ville stoppe undertrykkelse af kvinder. Det er popularitetspolitik så det batter og møgklamt. Jeg kan godt blive ret så flov over Danmark med den her “Dansk Folkeparti stemning” som efterhånden breder sig rundt i flere af de politiske partier.
  Hvad blev der af at kæmpe for menneskehandel af kvinder fx? Det var lige oppe i tiden en periode, nu er det ikke så populært at tale om, men problemet er vel ikke blevet mindre? Og det er da virkelig undertrykkelse.

 • Lad kvinderne vælge selv – enig. Men kan man vælge selv, hvis man er undertrykt? Når det er sagt, så er jeg i den grad enig med dig i, at der er mange kvinder, der er undertrykte uden at bære værken slør eller burka … nogen af dem går faktisk også i høje hæle og har rødlakerede negle.
  Men … ingen kan vel være i tvivl om, at hr. Khader forsøger at generhverve sig ny popularitet ved at fremsætte et populistisk forslag – som i øvrigt højst vil ramme måske 200 mennesker i dette land. Og … hvordan skal det hændhæves? Skal ordensmagten stoppe burka-klædte kvinder på gaden og afkræve dem deres klædedragt?
  Forslaget efterlader flere spørgsmål end svar.

 • Jeg er med dig, men kom til at stejle lidt da du skrev at vi måske hellere skulle “forbyde så korte toppe(…)”. Det giver for mig ingen mening. Er det ikke netop ligeså “snæversynet” som dem der mener man bør lovgive om burkaen? Det er aldrig (ALDRIG) pigernes skyld at de bliver overfaldet, om de så har valgt at være klædt i burka eller hotpants og en stropløs, kort top.
  Endelig må jeg indrømme at jeg godt kan se det upraktiske i at bære burka inden for nogle fagområder. Det er imidlertid den enkelte kvindes egen sag – ikke politikernes.

 • Bedre kan det ikke siges. Jeg er helt enig. Det skal politikere, som håber på at ramme en popularitetsstrøm ikke blande sig i. Og så er det befriende at du fortæller en anden historie om kvinderne under burkaen end dem man ellers hører. Tak til dig – og lov mig at du ofte fortæller andet og mere, vi kan bruge én som faktisk ved noget af egen erfaring og som ikke bare udtaler sig på baggrund af fordomme og/eller popularitet – eller endnu værre uvidenhed.

  Kh
  Lykke

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Forside Klub Wedel Kontakt

  Få tricks til at blive lækker

  Modtag eksklusive stylingtips og trendopdateringer fra mig. Tilmeld dig mit nyhedsbrev og transformér din garderobe!

  Du er nu tilmeldt